Do’s en dont’s bij het onderhoud van de voetbaltafels

Do’s en dont’s bij het onderhoud van de voetbaltafels

0 reactie minuten lezen

Do’s en dont’s bij het onderhoud van de voetbaltafels

 

Het onderhoud van de voetbaltafels is van groot belang om hier lang plezier van te hebben. Er zijn wel een aantal zaken waar je hierbij rekening moet houden. Je moet het wel doordacht doen. Niet ieder middel dat je voor het onderhoud zou kunnen gebruiken is immers geschikt. Daarnaast kun je onderscheid maken tussen groot- en klein onderhoud van voetbaltafels. Lees do’s en dont’s bij het onderhoud van de voetbaltafels goed door, voordat de terreinknecht aan de gang gaat!

 

Waarom voetbaltafels onderhouden?

 

Het onderhouden van je voetbaltafel is misschien niet het leukste werk, maar wel van groot belang. Je zorgt hiermee dat je langer van je voetbaltafel gebruik kunt maken maar je voorkomt ook dat eventuele technische gebreken je spelplezier zullen bederven. Dat is uiteraard absoluut niet de bedoeling.

Klein onderhoud aan voetbaltafels

Als je met grote regelmaat gebruik maakt van je voetbaltafel, is het verstandig om regelmatig (ongeveer eens in het half jaar) wat klein onderhoud uit te voeren. Klein onderhoud aan voetbaltafels betreft voornamelijk schoonmaakwerk en de uitvoer van kleine reparaties. Denk hierbij aan het schoonmaken van de wedstrijdballen. Dit kan met de hand waarbij je een sopje met wat afwasmiddel of allesreiniger gebruikt. Je mag echter absoluut niet schrobben om te voorkomen dat de wedstrijdbal te glad worden. Je kunt de ballen ook in een dichtgeknoopte kussensloop doen en in de wasmachine stoppen maar zeker niet in de droger.

Ook voor het schoonmaken van de tafel zelf moet je niet gaan schuren en sterke schoonmaakmiddelen gebruiken. Hiermee wordt het oppervlak te glad. Vaak is alleen warm water voldoende. Daarnaast moet je er zeker niet voor kiezen om veel water te gebruiken. Vocht kan immers in het oppervlak trekken en hierdoor het speelveld onherstelbaar beschadigen. De tip met betrekking tot het schuren is ook van toepassing op de glasplaat die op de tafel ligt. Je moet uiteraard zien te voorkomen dat er krassen in de glasplaat ontstaan.

Voor het onderhouden van de stangen kun je siliconenolie gebruiken. Voor een goede werkzaamheid kun je de stangen heen en weer bewegen maar voorkom hierbij wel dat de olie op het veld druppelt. De handvaten zijn met een beperkte hoeveelheid sop goed schoon te maken. Gebruik hiervoor geen agressief schoonmaakmiddel of een (meubel) wasproduct. Hierdoor worden de handvaten te glad om ze prettig te kunnen bedienen. Tot slot is het bij klein onderhoud aan voetbaltafels verstandig om te controleren of de handvaten nog vastzitten en de spelers nog goed bevestigd zijn aan de stang. Als dit laatste niet het geval is, doe je er verstandig aan om ze vast te zetten (de schroef aan te draaien) om te voorkomen dat je spelers stuk gaan of barsten. Blessuregevoeligheid is nooit goed voor een belangrijke wedstrijd!

Groot onderhoud aan een voetbaltafel

Heb je een voetbaltafel lang niet gebruikt en ga je er weer mee spelen. Bij het “uit het stof halen” is groot onderhoud aan een voetbaltafel wel verstandig. Bij groot onderhoud zet je een paar extra stappen voor wat betreft het onderhouden van je speelveld. In dat geval kun je ervoor kiezen om de handvaten en de stangen even te verwijderen. Op deze manier krijg je alle ruimte om de onderdelen grondig schoon te maken en in de olie te zetten. 

Groot onderhoud aan een voetbaltafel is een klus die je moet uitvoeren als je echt jarenlang geen gebruik hebt gemaakt van je voetbaltafel of als je professionele toernooien organiseert. In de meeste gevallen kun je je beperken tot klein onderhoud zelfs als je zeer intensief gebruik maakt van je voetbaltafel. Voorwaarde is wel dat je voetbaltafel van een goede kwaliteit is. Hiervoor kun je bij voetbaltafelwinkel.nl terecht. Dit is immers een van de belangrijkste factoren waarop wij ons assortiment samenstellen. 

Heb je vragen over het onderhouden van voetbaltafels of kunnen wij je helpen met persoonlijk advies bij de aankoop van een top voetbaltafel? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs en maak gebruik van onze ruime ervaring en uitstekende vakkundigheid op dit gebied. 

       

        

 

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Do’s en dont’s bij het onderhoud van de voetbaltafels"Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »