Tafelvoetbal, een spel dat altijd doorgaat!

Tafelvoetbal, een spel dat altijd doorgaat!

0 reactie minuten lezen

Voor zeer veel mensen vormt tafelvoetbal een heerlijk ontspanning. Een perfecte manier om even afstand te doen van het dagelijks leven. Tafelvoetbal is een spel dat altijd doorgaat, ook nu. 

Ontspanning zoeken in de 1,5 meter maatschappij

Het zal niemand ontgaan zijn dat er in een hoog tempo een nieuwe samenleving moet worden vormgegeven als gevolg van de bedreiging van het covid-19 coronavirus. Het sleutelwoord bij het inrichten hiervan is “social distancing”. Helaas heeft het vormgeven van deze nieuwe samenleving ook tot gevolg dat we een aantal goede gewoontes moeten laten vallen. Veel van deze zaken hebben betrekking op de manier waarop we ons op sportief gebied ontspannen. Lekker naar de sportschool of naar het voetbalstadion is even niet mogelijk. 

Bij het zoeken naar ontspanning in de 1,5 meter maatschappij moet er voortdurend rekening worden gehouden met de praktische voorwaarden. Hierbij is het goed te kijken naar mogelijkheden en niet te richten op onmogelijkheden. Je zult zien dat er veel eenvoudige opties zijn voor ontspanning en vertier op momenten waarop er veel van onze samenleving wordt gevraagd, er een druk ligt op veel mensen en in een periode waarbij we geen andere keuze hebben dan uit onze comfortzone moeten stappen. Een spelletje tafelvoetbal is een goed voorbeeld van een eenvoudige manier om te ontspannen in een roerige tijd.      

Een spelletje tafelvoetbal als ontspanning van een stressvolle dag

Veel mensen vinden het heerlijk om na een drukke dag lekker quality time te hebben met het gezin maar hierbij niet meteen met z’n allen voor de TV plaats te nemen. Een spelletje tafelvoetbal (er worden zelfs hele competities georganiseerd) is dan een goed alternatief. Het is een leuke en vooral actieve manier om afstand te doen van een stressvolle dag. Het spelletje vereist immers een volle focus om niet als verliezer de avond door te moeten komen.

Daarnaast is dit een spel dat gespeeld kan worden door jong en oud, mannen en vrouwen. Iedereen heeft evenveel kans om te winnen. Een ander groot voordeel is dat deze wedstrijden altijd doorgaan, ongeacht het weer. Het is ook in deze tijd nog mogelijk om samen met je gezin lekker actief bezig te zijn en naar het “stadion” te kunnen.   

 

Verschillende soorten voetbaltafels

 

Er zijn verschillende soorten voetbaltafels verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit voetbaltafels met een verschillende afmeting of vormgeving. De gemiddelde voetbaltafel is 142 centimeter lang, 76 centimeter breed en heeft een hoogte van 91 centimeter. De officiële wedstrijdtafels zijn iets kleiner van formaat. 

Het spelen van tafelvoetbal is op dit moment gezien de social distancing standaarden even alleen nog een spelletje om je met je gezin mee te vermaken. Het is wellicht wel goed om alvast te oefenen want steeds meer moderne bedrijven zien het belang in van het bieden van mogelijkheden om medewerkers gelegenheid te geven om te ontspannen. Er verschijnen dan ook steeds meer voetbaltafels in bedrijfsruimtes. Dit soort voetbaltafels kunnen worden bedrukt met bedrijfslogo’s en op deze manier helemaal in stijl vormgegeven. 

Deze bedrukte voetbaltafels vormen vaak het decor van hele bedrijfscompetities waarin je uiteraard absoluut niet wil verliezen. Je bent immers meer uren per week op je werk dan thuis en je collega’s zullen je fijntjes herinneren aan het gedenkwaardige potje tafelvoetbal. Thuis oefening baart kunst in dit geval!

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Tafelvoetbal, een spel dat altijd doorgaat!"Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »