Waar op letten bij de aankoop van een voetbaltafel voor kinderen?

Waar op letten bij de aankoop van een voetbaltafel voor kinderen?

0 reactie minuten lezen

Een voetbaltafel zorgt voor urenlang speelplezier voor jong en oud. Diverse generaties zijn met het spelletje tafelvoetbal opgegroeid. Heeft de jongste generatie interesse getoond om ook te gaan tafelvoetballen en bent u van plan om een kinder voetbaltafel aan te schaffen? Het is dan verstandig om op een aantal zaken te letten bij de aankoop van een voetbaltafel voor kinderen. Voetbaltafelwinkel.nl neemt deze punten met u door en helpt u bij het maken van een juiste keuze.

Tafelvoetbal, een populair spelletje dat niet aan leeftijd is gebonden

Als we het hebben over tafelvoetbal, is het spreekwoord “jong geleerd is oud gedaan” zeker van toepassing. Het is een spelletje dat wat behendigheid en tactiek vraagt om één van de 11 spelers in staat te stellen om de bal in het doel van de tegenstander te schieten en tegelijkertijd te voorkomen dat de eigen doelman gepasseerd wordt. Het populaire spelletje is zeker niet aan leeftijd gebonden. Iedereen kan het leren, ook kinderen vanaf een jaar of 6.

Wat is het verschil tussen kinder voetbaltafels en een voetbaltafel voor volwassenen

Voetbaltafels zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar en staan dan ook op verschillende plekken. De kans is groot dat u zelf ook als kind op uw tenen net over het randje van een voetbaltafel stond te kijken naar een spannende wedstrijd met de voetbalkantine of de camping als decor. Hiermee geven we direct het belangrijkste verschil aan tussen kinder voetbaltafels en een voetbaltafel voor volwassenen. Een kinder voetbaltafel heeft een wat kleinere afmeting (en zijn hiermee ook wat lichter). Alle spelers moeten immers wel binnen handbereik van deze jonge talenten zijn om aan het werk gezet te kunnen worden. 

Daarnaast kan er ook worden gekozen voor kinder voetbaltafels met kortere poten. Deze tafels hebben bijvoorbeeld een hoogte van 80 cm en speelstangen met een dikte van 13mm. De meeste kindertafels hebben ook telescopische stangen. Deze zijn extra veilig omdat deze niet aan de andere kant uitsteken. Het is ook mogelijk om voor een kinder voetbaltafel te kiezen die op een andere tafel (van iedere gewenste hoogte) gezet kan worden. Zo heeft ook de jongste generatie goed overzicht op het speelveld. 

Kwaliteit van het “speelgoed” 

Naast de afmeting (en vooral de hoogte) is het goed om te kijken naar het gebruikte materiaal en de kwaliteit van voetbaltafels. Kinderen gaan immers niet zachtzinnig om met dit soort “speelgoed” en zeker niet als de emoties wat hoger oplopen door de spanning van de wedstrijd. We hebben als speciaalzaak in voetbaltafels ons assortiment uiteraard geselecteerd op basis van factoren als kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Voetbaltafels voor kinderen met telescopische stangen

Voetbaltafels kunnen geleverd worden met doorlopende stangen of telescopische stangen. De meeste voetbaltafels voor kinderen zijn voorzien van telescopische stangen omdat deze niet aan de andere kant van de tafel uitkomen. Bij het maken van de keuze hierin is het wel goed om te realiseren dat doorlopende stangen steviger zijn. 

Persoonlijk advies over een voetbaltafel voor kinderen

Er zijn een aantal grote merken die kinder voetbaltafels op de markt hebben gebracht. Hierbij kan gedacht worden aan Garlando, Top Table of Heemskerk. Voetbaltafelwinkel.nl heeft een zeer veelzijdig assortiment aan voetbaltafels van verschillende afmetingen en met een verschillende opdruk. Daarnaast kunt u kiezen voor voetbaltafels met op hoogte instelbare poten en opklapbare voetbaltafels om deze na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter op te kunnen klappen als u wat minder ruimte tot uw beschikking heeft. 

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor vrijblijvend persoonlijk advies over een voetbaltafel voor kinderen. Onze adviseurs helpen u graag verder bij het maken van uw keuze.

 

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Waar op letten bij de aankoop van een voetbaltafel voor kinderen?"Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »