Waarom jouw bedrijf óók een voetbaltafel moet hebben!

Waarom jouw bedrijf óók een voetbaltafel moet hebben!

0 reactie minuten lezen

Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werk gerelateerde psychische ziektes. Stress op de werkvloer is daarom ook beroepsziekte nummer één.

  • 16% van alle verzuimde werkdagen had werkstress als reden
  • 38% van de werknemers ervaart hoge taakeisen
  • Werknemers verzuimen per jaar zeven miljoen dagen vanwege werkstress
  • Verzuim wegens werkstress kost werkgevers jaarlijks in totaal zo’n twee miljard euro
  • 45% van de werknemers ervaart een lage autonomie
  • Een op de zeven werknemers heeft last van burn-out klachten

Onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’, is het belang van voldoende ontspanning op het werk niet te onderschatten. Een ontspannen werksfeer zorgt onder andere voor gemotiveerde medewerkers.

Prof. dr. Erik Scherder legt in zijn college uit hoe belangrijk beweging is voor de werking van ons geheugen. De meeste mensen weten wel dat ’30 minuten per dag matig tot intensief bewegen’ belangrijk is. Maar wat is daar de exacte reden van? Het is ten eerste belangrijk voor het brein, maar ook voor je gewicht en lichamelijke fitheid.

Een voetbaltafel verlaagt stress op het werk

Wil je dat er op de werkvloer productief gebruik wordt gemaakt van het brein? Dan is het aanschaffen van een voetbaltafel een goed idee. Met het spelen van een potje tafelvoetbal zijn werknemers op een ontspannen, maar tegelijkertijd intensieve manier actief. En zeg nou zelf, wat is leuker dan je collega’s uitdagen voor een potje tafelvoetbal? Start een bedrijfscompetitie en speel minimaal één keer per dag een potje. Dat zorgt voor saamhorigheid, afleiding én ontspanning, wat op zijn beurt weer een goede werksfeer en een verhoogde productiviteit tot gevolg heeft. Bovendien is dat half uurtje is ontspanning snel gecompenseerd, omdat alle breinen effectiever functioneren. Voor je het weet heb je een sfeer gecreëerd waarin werknemers naast het dagelijkse potje tafelvoetbal het vuur uit hun sloffen lopen omdat ze bij het leukste bedrijf van Nederland werken. 

Op werkplekken waar een voetbaltafel staat hebben medewerkers 40% meer kans op een promotie. Daarnaast zijn werknemers 23% minder vaak moe op het werk wordt er gemiddeld 37% meer verkocht. Verder ligt de productiviteit zo’n 31% hoger dan normaal gesproken het geval is.

Bent u al overtuigd geraakt van de aanschaf van een voetbaltafel? Wat heeft u te verliezen? Een potje tafelvoetbal misschien, maar wat nog meer?

Bekijk onze website om een voetbaltafel te bestellen. Zij beschikken over een ruim aanbod aan voetbaltafels. Voor jong en oud en in allerlei prijsklassen. Voor ieder wat wils dus! 

Wat heb je nodig op je werkplek om een voetbaltafel te kunnen plaatsen en te kunnen spelen?

  1. Om goed bij de stangen te kunnen en vrij te kunnen spelen raden wij aan om tenminste 1 meter ruimte aan de lange kant van de tafel vrij te houden. De minimum te adviseren ruimte achter de tafel aan de korte zijde: 0,5 meter. De minimum te adviseren ruimte naast de tafel aan de lange zijde: 1 meter
  2. Ga na waar de voetbaltafel geplaatst gaat worden. Binnen op kantoor of in de buitenlucht? Bedenk ook waar je tafel aan moet voldoen. Ga je voor een muntinworp? Of een voetbaltafel met een glasplaat?
  3. Om een eerlijk potje tafelvoetbal te spelen is het zaak dat bij alle spelers de regels duidelijk zijn.
  4. Bij het plaatsen van een voetbaltafel is een verharde ondergrond aanbevolen. Wanneer je besluit om een voetbaltafel op een onverharde ondergrond te plaatsen dien je er rekening mee te houden dat de poten niet gelijk staan en dat er iets onder geplaatst moet worden om de tafel waterpas te stellen.
Delen
ReactiesBekijk reacties op "Waarom jouw bedrijf óók een voetbaltafel moet hebben!"Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »