Voetbaltafel tips

Voetbaltafel tips

0 reactie minuten lezen

Een wedstrijdje tafelvoetbal is niet officieel erkend als sport, maar wordt vandaag de dag nog steeds enorm veel gedaan. Vooral op kantoor of in de schoolkantine. En terecht, want dit blijft een van de leukste spellen die er bestaan. Maar een echte pro op het gebied van tafelvoetbal word je niet zomaar. Wanneer je bezig bent met een potje tafelvoetbal moet je scherp zijn en vooral soepel zijn met je handen. Je dient te beschikken over een snelle reflex om die ene bal tegen te houden of om uit het niets de keeper kansloos te laten. Op de momenten dat je met 9-0 achter staat en móét scoren, kunnen sommige van onderstaande tips/trucjes goed van pas komen. Merk je dat je minder progressie maakt dan je wil? Niet getreurd! De kunst is om te blijven oefenen. Niemand is in een paar dagen tijd ineens een topspeler aan de voetbaltafel.

We hebben de volgende 10 tips voor je op een rij gezet! Succes!

Tip 1 : Scoren met een middenvelder (5 spelers op een rij) is niet toegestaan. Concentreer je met je middenvelders dus alleen op het blokken van schoten of subtiele tikjes van je tegenstander.

Tip 2 : Het draaien van de stangen is niet toegestaan. Je mag maximaal een halve draai maken met je spelers.

Tip 3 : Hard knallen met je middenveld heeft weinig zin. Ga liever voor een subtiel tikje, waarmee je het middenveld van de tegenpartij omzeilt en zo je aanvallers in stelling brengt!

Tip 4 : Is de bal bij je keeper of verdediger? Hou dan de benen van je middenvelders en aanvallers omhoog. Zo heb je meer kans om te scoren met een schot van achteruit en word de bal niet geblokt door je eigen poppetjes.

Tip 5 : Probeer als het kan de zijkanten van de tafel te gebruiken. Hierdoor heb je meer kans dat je aanvallers de bal krijgen en vrij kunnen schieten.

Tip 6 : Als je met een aanvaller de bal onder controle krijgt, dan kun je kiezen voor een snelle schuifbal. Laat eerst de bal naast je aanvaller stil liggen, maak daarna een overstapje en schiet!

Tip 7: Wanneer je een bal meteen onder controle wil krijgen dan kun je deze het beste 'klemmen' met de punt van je poppetje. Zodoende heb je net wat meer tijd om een gericht schot te maken.

Tip 8 : Hoe sneller, hoe beter. Probeer het tempo tijdens een wedstrijd zo hoog mogelijk te houden, zodat je tegenstander het op een gegeven moment niet meer weet. Tikkie takka!

Tip 9 : Die hebben we al eerder genoemd. De enige manier om beter te worden is door elke dag te blijven oefenen. Geef niet op! Je zult merken dat je sneller progressie boekt dan je denkt!

Tip 10 : Voor een spannend potje tafelvoetbal heb je uiteraard een kwalitatief goede voetbaltafel nodig. Wij van voetbaltafelwinkel.nl beschikken over een breed assortiment van de beste Europese merken.

 

 Bekijk hier onze speciale aanbiedingen
Delen
ReactiesBekijk reacties op "Voetbaltafel tips"Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »