Hoe kies je een voetbaltafel naar wens uit

Hoe kies je een voetbaltafel naar wens uit

0 reactie minuten lezen

Tafelvoetbaltafels zijn er in alle soorten en maten. Maar wat is de beste, en welke tafelvoetbal moet u kopen?.

Belangrijk aan een voetbaltafel is met name dat hij stevig staat en tegen een stootje kan. Vaak geldt dan ook, hoe zwaarder de tafelvoetbaltafel hoe beter doordat de spelers hem niet kunnen oplichten.

Voor welke locatie gaat u de tafelvoetbal kopen?

Belangrijk bij het aankopen van een tafelvoetbal is dat u weet in welke omgeving u hem gaat gebruiken. 

 • thuis,
 • in de sportkantine
 • op school
 • bij je bedrijf

 

Wilt u een buiten- of binnen tafelvoetbal kopen?

Wanneer u de tafelvoetbal thuis gaat gebruiken wordt er over het algemeen voorzichtiger met de tafel omgegaan dan bijvoorbeeld op een school. In dit geval kunt u vaak gewoon op uw gevoel afgaan en gewoon een mooie tafel uitzoeken, zaken als glasplaten en munten tellers zijn dan niet aan de orde. Wanneer er erg jonge kinderen mee gaan spelen is het wellicht een optie om een tafel met telescopische stangen te nemen. Deze komen er aan de andere kant niet uit zodat deze niet tegen het hoofd van het kind aan kan komen. Verder moet u natuurlijk kijken of u een buiten tafelvoetbal of een binnen voetbaltafel wilt.

Tafelvoetbal voor op school of de sportkantine kopen

Als de tafel geplaatst gaat worden op bijvoorbeeld een school of sportkantine, dus de openbare ruimte zijn er zaken waar u op moet letten. Zo is het wellicht verstandig om een tafelvoetbal met glasplaat te nemen zodat er geen vuiligheid in kan komen en de ballen niet meegenomen worden. De glasplaten zijn van gehard glas en dus hufter-proof. Wanneer u de spelers wilt laten betalen voor het spel kunt u kiezen voor een tafelvoetbal met muntinworp. De hoogte van de inworp kunt u bepalen bij het bestellen.

Wat is een goede voetbaltafel?

Deze vraag is echter niet zo simpel te beantwoorden. Het antwoord hangt namelijk wat de eisen en wensen zijn bij het kopen van een voetbaltafel.
Als u een dure voetbaltafel koopt zal deze kwalitatief vaak heel goed zijn, maar als de voetbaltafel niet past waarvoor u de tafel wilt gebruiken dan is het nog steeds geen goede voetbaltafel voor uw situatie.

Onze adviseurs zullen u daarom altijd een aantal vragen stellen waarvoor u de voetbaltafel wilt gebruiken: 

 • Wie gaat de voetbaltafel gebruiken?
 • Zijn het kinderen onder de 12 of is de voetbaltafel voor volwassen?
 • Wilt u een glasplaat op de tafel?
 • Moet de voetbaltafel huferproof zijn?
 • Wilt u een munteenheid in de tafel?
 • Heeft u behoefte aan telescopische stangen?
 • Wilt u de tafel personaliseren?

Zo maar enkele vragen waarmee wij een beter beeld krijgen om u beter te helpen bij het kopen van de juiste voetbaltafel. De keuze wordt hierdoor voor u al een stuk overzichtelijker. 
Een goede voetbaltafel kopen is dus niet zo eenvoudig als het lijkt. In onze webshop kunt u met filters al een voorselectie maken om te komen tot de beste voetbaltafel voor u. 

Heeft u twijfels neem dan direct contact met ons op. Van ons krijgt u namelijk altijd een onafhankelijk advies.

Bekijk hier alle voetbaltafels
Delen
ReactiesBekijk reacties op "Hoe kies je een voetbaltafel naar wens uit "Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »